İşleminiz Başarıyla sonuçlandı...
 İşleminiz Hatalı...
  •  0452 714 23 58
  •  0452 714 23 58
  •  0541 401 04 52
Aybastı Haberleri 03.09.2021, Son Güncelleme: 03.09.2021

2021-2022 Eğitim Öğretim Yılının İlk Ders Zili Pazartesi Çalacak

2020 – 2021 Eğitim Öğretim yılında yani geçen sene yaşanan küresel salgının öğrenciler üzerinde yarattığı olumsuz tablonun bu sene ilk ders zili ile birlikte düzeltilmesi için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü de öğretmenleri ile beraber ilk ders zilini beklemekteler.
İlçede tadilatı devam eden okulların olması sebebiyle eğitim öğretim bu yıl yarım gün eğitim sistemi (sabahçı-öğlenci sistemi) ile devam edecek. Küresel salgına karşı hazır olan tüm okullarda tedbirler en üst seviyede tutulacak. Bugünlerde hastalığın tekrardan artış göstermesi öğrencileri ve velileri tedirgin etse de Bakanlıklardan ve Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamalar doğrultusunda eğitim öğretim yılının seyri belirlenecek.
Yaklaşık bir buçuk yıldır küresel salgına teslim olan eğitim sisteminin uzaktan eğitim yöntemiyle devam etmesi öğrencileri ve öğretmenleri olumsuz yönde etkilese de bu yıl yapılan liseye giriş ve üniversite sınavlarında geçen yıllara nazaran Aybastı’da başarı çıtasının yükseldiği görüldü. Yüz yüze eğitime tam anlamıyla geçilerek devam etmesi halinde ilçenin başarı potansiyelinin artarak, küresel salgın sürecinde eğitimde açılan yaraların sarılması beklenmekte. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden almış olduğumuz verilere göre şuan ki tablo, yaşanan olumsuz süreçte bile ilçede her geçen yıl düşen eğitim seviyesinin normalleşmeye döndüğünü göstermekte. Bu durum önümüzdeki yıllarda eğitimin ilçemizde üst çıtalara çıkacağının sinyallerini vererek bizleri umutlandırmaktadır.
 

  Etiketler:

Çok Okunanlar